Hogyan kezdjem?

Szeretnél elkezdeni golfozni? A jó hír az, hogy a legjobb helyen jársz. Lépj velünk kapcsolatba, örömmel segítünk!

Ladies Golf Hungary események

Közösségünk rendszeresen szervez olyan rendezvényeket, ahol minden érdeklődő hölgy és családja kipróbálhatja magát ebben a  remek sportban. Ezen eseményeken a hölgyek együtt, közösen, tapasztaltabb játékosok segítségével kóstolhatnak bele a golfba, mely nem csak egy sport, inkább életstílus. A rendezvények célja, hogy minél több hölgy megismerje ezt a csodás játékot, egy támogató, egymást erősítő és ösztönző közösségben, ledöntve a golfsportról kialakult negatív előítéleteket. A golfütők és a labdák miatt ne fájjon a fejed, mindent mi biztosítunk, Neked csak annyi a dolgod, hogy jól érezd magad. Amennyiben Te is megismerkednél ezzel a sporttal és szeretnél egy inspiráló női közösség tagja lenni, ne habozz, látogass el egy rendezvényünkre és hagyd, hogy Téged is magával ragadjon a golf.

Kezdő kurzus

Kipróbáltad és beleszerettél? Bizonyára az első lendítések után megtapasztaltad, hogy nem is olyan könnyű, mint amilyennek látszik. Ha úgy érzed edzői segítségre van szükséged a mozdulat elsajátításában, akkor a kezdő kurzus megfelelő választás számodra. A tanfolyam alatt profi golfedző segítségével kóstolhatsz bele a golf alapjaiba, fedezheted fel a pálya rejtelmeit és tanulhatod meg a játék alapvető szabályait. Az edzések a kurzus alatt csoportban zajlanak, így lehetőséged van bevonni a barátnőidet vagy a családtagjaidat is.

Haladó kurzus

A kezdő kurzus befejezése és alapok megszerzése után lehetőséged van tovább fejleszteni golftudásod egy haladó kurzus keretein belül. A tanfolyamon profi edző nyújt segítséget a különböző ütésfajták megismerésében és elsajátításában.  A kurzus sikeres elvégzése után versenyengedélyt szerezhetsz, mellyel módodban áll elindulni különböző megmérettetéseken.

Golf felszerelés

A kurzusok alatt a felszerelést biztosítjuk, azonban ha szeretnél önállóan golfozni szükséged lesz egy golf szettre. Kezdőként nem kell a legprofibb készletet megvásárolnod, akár használtan is tudsz venni. Ami fontos, hogy nemednek, életkorodnak és magasságodnak megfelelő ütőt válassz, de ebben egy oktató vagy egy tapasztalt játékos segítségét is bátran kérheted. A golftáskádban mindig legyen golflabda, golfkesztyű és tee is.

Öltözet

Ez bizony nagyon fontos kérdés szokott lenni, különösen a hölgyek körében. Az első és legfontosabb, hogy amit viselsz az kényelmes legyen. Mivel a golf kültéri sport, ezért mindig az időjárásnak megfelelően kell öltözni, hisz órákat fogsz a szabadban tölteni. A golfpályáknak mindig is megvoltak a kikötéseik a játékos öltözetét illetően, bár ezek az elmúlt években lazultak. Amire mindenképpen érdemes figyelni, hogy a felsőd galléros legyen, illetve soha ne vegyél farmernadrágot, ezen felül a cicanadrágok is kerülendők, helyette szövetnadrág vagy megfelelő hosszúságú szoknya ajánlott. Magas sarkú cipő, papucs vagy szandál szigorúan tilos és nem is alkalmas golfozásra; egy kényelmes lapos talpú sportcipő viszont annál inkább.

www.partee.hu

Versenyezz!

Ha már biztosan mozogsz a golfpályán és megmérettetnéd magad, akkor itt az ideje, hogy elindulj egy versenyen. Minden golfklub szervez kisebb „házi” versenyeket, klubversenyeket. Először érdemes lehet egy, az anyaklubodban rendezett versenyen indulni, hisz ott már ismered a pályát. Ha elindulsz egy ilyen megmérettetésen ne izgulj, csak magaddal és a pályával versenyzel. Az ilyen eseményeken azért érdemes részt venni, mert az értékes nyeremények mellett értékes kapcsolatokra is szert tehetsz, illetve, ilyenkor ismered meg a többi golfjátékost.

Golfutazás

Minden évben beköszönt a tél és a golf szerelmeseinek le kell tenni a golfütőt néhány hónapra, mivel az időjárás nem engedi, hogy kedvenc hobbinknak hódoljunk. Ennek ellenére bevett szokás, hogy a szürke hideg télből egy kis időre megszökünk és ütőt ragadunk. Európa, Ázsia, Amerika rengeteg lehetőséget nyújt, hogy a nyaralást összeköthesd kedvenc hobbiddal.

Mit kell tudnom?

Golf Travel Hungary Kft.

Adószám: HU14006009

Engedélyszám: U-000869

IAGTO tagsági szám: 2405

Feliratkozás hírlevélre