Miért golfozzak?

REMEK!!!

Ha a kérdés már felmerült, akkor várunk szeretettel közösségünkben. Mi mindent megmutatunk neked.

De addig is néhány alapvető érv:

Élvezetes, mégis intenzív testmozgás

Golfozás közben folyamatosan talpon vagyunk: vagy a labdát ütjük, vagy épp sétálunk. Persze nem izzadunk le annyira mint az esti cross-fit edzésen, mégis a játék végére kellemesen elfáradunk és másnapra az izomláz is garantált. 18 szakasz lejátszása alatt körülbelül 1500 kalóriát égetünk el, melyet növelhetünk, ha a golffelszerelést a hátunkon visszük.

Jó hatással van az egészségre

A golfozók 5 évvel élnek tovább a sportnak köszönhetően. A golfozás fantasztikus kardiovaszkuláris testmozgás, mely számtalan fizikai és mentális előnnyel jár. A golf lendítés fejleszti az izomzatot és erősíti a mély izmokat. A golfpályán megkívánt tempós gyaloglás megemeli a pulzusszámot, ami csökkenti a szívbetegségek kockázatát és segít az optimális koleszterinszint megőrzésében, hozzájárulva a krónikus betegségek – mint a különböző szívbetegségek, cukorbetegség, stroke vagy rák - megelőzéséhez.

Csökkenti a stresszt

A golf közismert, hogy enyhíti a hétköznapokban felgyülemlett stresszt. A friss levegő és a gyönyörű környezet, amelyek a golfjáték részét képzik, hozzájárulnak az endorfinok felszabadításához, így boldogabbak, nyugodtabbak és stresszmentesebbek lehetünk. Ehhez adódik a golfklubban zajló társadalmi interakció, beszélgetés a játékostársakkal egy pohár itallal, a klubház teraszán.

Új barátok szerzése

A golf egy remek lehetőség arra, hogy kapcsolatba lépjünk más emberekkel és új barátokat szerezzünk. A golf egy rendkívül társasági sport, hiszen a pályán való játék mindig 3 vagy 4 fős csapatokban zajlik. Attól olyan élvezetes, hogy játszhatunk ismeretlenekkel, ismerőseinkkel, új barátainkkal, családtagjainkkal, akár gyerekeinkkel is. Pontosan emiatt, remek kapcsolatépítő lehetőség, minőségi időt tölthetünk el együtt, miközben mindannyian fejlődünk és közös hobbinknak hódolunk.

Állandó kihívás

A golf új kihívások elé állít a saját tudásszintünknek megfelelően. Folyamatosan új helyzetekbe hoz, sosincs két egyforma kör és mindig arra ösztönöz, hogy fejlődjünk. Ez a játék  kimozdít a komfortzónánkból, folyamatos motivációt biztosít és nem hagyja, hogy csak „üljünk a babérjainkon”.

Üzleti lehetőségek

“A legjobb üzletek a golfpályán köttetnek.” – tartja mondás és nem véletlenül. Sok éven át az emberek azért golfoztak, hogy üzleti kapcsolatokat építsenek. A golfpályán kialakuló kapcsolatok csodákat tehetnek az üzleti életben. A klub versenyeken való részvétellel lehetőség nyílik arra, hogy új emberekkel beszélgessünk akár 4 órán át és ezalatt rengeteg minden szóba kerülhet, például az üzlet. Érdemes leendő partnereinkkel is együtt golfozni, a 18 szakaszos játék alatt megismerhetjük miként viselkednek az üzleti életen kívül.

Egyenlő esélyek mindenkinek

A golf talán az egyik legdemokratikusabb sport. Az igazi ellenfél nem a másik játékos, hanem a pálya és saját magunk. A versenyfeltételek, a pálya, az időjárás mindenki számára azonos, a siker pedig csak azon múlik, hogy képesek vagyunk-e megküzdeni a pályával és saját magunkkal. Itt nem számít, hogy valaki alacsony vagy magas, vékony vagy dundi, férfi vagy nő, idős vagy fiatal, minden golfozó önmagával, a saját képességeivel küzd.

Divat

A divat szerelmeseinek is tökéletes választás ez sport, nem kell lemondjanak a hibátlan megjelenésről. A golf ugyanis lehetőséget nyújt, hogy csinos és elegáns mégis kényelmes ruhákban sportoljunk. A női golfruházatok tárháza végtelen, így mindenki biztosan megtalálja a számára „tökéletes” öltözetet.

www.partee.hu

Utazási lehetőség

A világ tele van szebbnél szebb golfpályákkal, melyek felkeresése és bejátszása rengeteg élményt nyújthat. Miért ne kötnénk össze a nyaralásunkat a kedvenc hobbinkkal, Európa és a többi kontinens számos lehetőséget biztosít.

18 szakaszos golfpályák Magyarországon

Golf Travel Hungary Kft.

Adószám: HU14006009

Engedélyszám: U-000869

IAGTO tagsági szám: 2405

Feliratkozás hírlevélre